Modul teoretic curs tandem, februarie 2019

Stimati colegi,

In conformitate cu hotararile Consiliul Director al AZLR din 14.12.2018, in perioada 22-24 februarie 2019, se va desfasura la Sibiu ,modulul teoretic in vederea obtinerii calificarii pilot tandem , clasa parapanta.

Lista  validata a participantilor acestui curs este cea rezultata in urma verificarii dosarelor si a examenului de admitere  desfasurat la Clopotiva in 7-8.11.2018, respectiv: Veress Stefan Arpad, Stoian Marius, Murariu Ovidiu, Crisan Radu Ciprian, Selever Bogdan Tudo,r Budala Mircea Florin, Bogdan Ursu, Szombat Istvan, Alexandru Scurtu.

 

Cursurile se vor desfasura  pe str. Andrei Muresanu nr.9 ( sala Biroului de Licente) din Sibiu,  incepand de  vineri 22.02.2018, ora 10.00.

Prezenta la cursurile modulului teoretic  este obligatorie, iar cursantii vor avea asupra lor dovada achitarii  in contul AZLR ( www.azlr.ro rubrica contact) a diferentei de tarif mentionata in anuntul oficial.

Modulul teoretic se va incheia duminica 24.02.2019 ora 18.00.Valentin Popa

Presedinte AZLR

 

Convocare Adunare Generala AZLR pe anul 2019

Stimati colegi,

in conformitate cu statutul si Regulamentul de Ordine Interioara al AZLR , si in urma hotararilor Consiliului Director,  Adunarea Generala,  se va desfasura in  in data de 09 martie 2019 la Sibiu, cu incepere de la ora 10.00, la sediul Biroului de Licente a AZLR din str. Andrei Muresanu nr. 9 ( in functie de numarul de participanti care vor confirma prezenta , in cazul in care vom depasi numarul permis de aceasta locatie, vom anunta in timp util  noua locatie)

Ordinea de zi a AG  cuprinde  urmatoarele puncte:


1. Stabilirea cvorumului AG si inregistrarea mandatelor delegatilor.
2. Aprobarea ordinii de zi si introducerea de noi puncte pe ordinea de zi daca este cazul
3. Raportul de activitate secretarului si al presedintilor de comisii din cadrul AZLR pt anul 2018 (acestea  este obligatoriu sa fie trimise electronic sau postal pe adresele de corespondenta ale AZLR pana la data de 25.02.2019 pentru a fi inregistrate corespunzator).
4. Raportul de activitate ale inspectorului sef insarcinat cu examinarile personalului aeronautic navigant pentru anul 2018
5. Raportul de activitate al presedintelui AZLR pt anul 2018

6. Raportul financiar si bilantul pentru anul 2018
7. Informare cu privire la anchetele evenimentelor de zbor, desfasurate si/sau finalizate / aflate in cercetare la AZLR .
8. Analiza situatiei reale din teritoriu  si discutii pentru solutii si mod de actiune in perioada urmatoare.
9. Modificare a statutului AZLR.

10. Amendamente si modificari ale procedurilor interne de licentiere, anexelor AZLR, tarife, etc

11. Validarea noului set de intrebari teoretice si a  modificarilor din procedura de examinare
12. Planul de activitate pentru 2019 ( examinari ordinare, cursuri de calificare etc) si proiectul de buget pentru 2019
13. Alegerea Consiliului Director al AZLR ( presedinte, vicepresedinte, secretar, presedinti de comisii legislatie, siguranta si securitatea zborului, teorie si pregatire,  sport, comunicare, examinatorul sef si a cenzorilor)
14. Calendarul competional pentru anul 2019 si modul de constituire a echipei nationale
15. Diverse

Adunarea Generala a AZLR se va desfasura in conformitate cu prevederile statutare si ale ROI, drept de vot avand membrii  activi cu cotizatia platita pt anul 2018 pana la data de 31.01.2019. In vederea pregatirii si organizarii corespunzatoare, avand in vedere numarul  membrilor, va rugam sa confirmati participarea pana in data de 01.03.2019 pe adresa electronica This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Propunerile pentru candidatura la o functie de conducere in cadrul comisilor de specialitate sau CD al AZLR se fac din randurile membrilor activi cu cotizatia platita la zi, si este necesar sa cuprinda o cerere de intentie un curriculum vitae ( solicitarea AACR) si un plan de activitate/ management, propus spre a fi realizat pe durata mandatului solicitat. Persoanele ce vor fi alese vor semna un angajament de asumare a responsabilitatii pentru functia si postul pentru care au fost alese. ( solicitarea AACR)
Acestea se primesc, electronic pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , sau, postal, la adresa AZLR , Sibiu, str. Tipografilor nr 18, ap.1, cod 550164, pana la data ( postei)  20.02.2019, inclusiv.  .
Conform hotararii AG 2016, vor avea drept de vot membrii activi care vor fi prezenti la sedinta.
In cazul in care cvorumul AG nu se va realiza, urmatoarea sedinta a AG va fi convocata 10 zile mai tarziu conform statutului AZLR.

Cu stima,

Valentin Ioan Popa

Presedinte AZLR

 

Comunicat cu privire la GDPR

Stimati colegi,

În conformitate cu cerinţele Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice in ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), vă aducem la cunștință ca incepand cu data de 01 februarie 2019,  pentru orice solicitare de eliberare documente din partea AZLR este necesar din partea solicitantului completarea in original a acordului de transmitere, prelucrare şi consultare a datelor cu caracter personal. In  acest sens a fost emisa decizia 46/2019,( https://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia-46-prelucrare-date-cu-caracter-personal.pdf ) iar formularul tipizat pentru completare poate fi gasit aici https://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/Acord-de-prelucrare-a-datelor-cu-caracter-personal.pdf

Documentele sau solicitarile catre AZLR care nu vor avea atasat acest acord vor fi considerate incomplete si nu se va da curs rezolvarii acestora.

Valentin Popa

Presedinte AZLR

 

Anunt locatie seminar instructori, ianuarie 2019

Stimati colegi,


Seminarul de upgrade al instructorilor de aeronave ultrausoare nemotorizate, programat in data de 26 ianuarie 2019 se va desfasura incepand cu ora 10.00 la Facultatea de Stiinte din Sibiu, str. Ion Ratiu nr.5-7, sala A01, parter, ( locatia unde s-au desfasurat modulele comune de pregatire teoretica din cadrul programului de pregatire al pilotilor de tandem si instructorilor , dar si ultimele doua AG).
Multumim instructorilor de aeronave ultrausoare nemotorizate care au confirmat prezenta pentru interesul acordat acestei actiuni.

Consiliul Director
AZLR

 

Seminar Upgrade Instructori

Stimati colegi,
In conformitate cu hotararile Adunarii Generale a AZLR din 2017 si a Consiliului Director, in cadrul programului de pregatire a personalului aeronautic navigant, se va desfasura in data de 26 ianuarie 2019 cu incepere de la ora 10.00, la Sibiu, un seminar de upgrade a pregatirii profesionale in domeniu, destinat instructorilor de aeronave ultrausoare nemotorizate, clasa parapanta, deltaplan si balon ultrausor.
Acest tip de seminar este organizat anual de catre autoritatea de certificare si face parte din programul obligatoriu de pregatire profesionala a instructorilor din domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate,( minim o participare in doi ani calendaristici), asa cum exista peste tot in tarile europene cu traditie in zborul liber, in vederea asigurarii sigurantei si securitatii din activitatea de instruire a personalului aeronautic navigant, conform noilor norme SAFE PRO, care au intrat in vigoare si in Romania, cu incepere de la 01.01.2018.
In cadrul acestui seminar se vor aborda probleme legate de actualizarea legislatiei, nationale si internationale, mod de completare a documentatiei aferente procesului de instruire si examinare, probleme de siguranta, securitatea zborului si analiza a evenimentelor de aviatie din domeniul activitatilor de zbor cu aeronave ultrausoare nemotorizate.
Sunt asteptati sa participe instructorii de aeronave ultrausoare nemotorizate din terotoriu, inclusiv cei care au participat la precedentul seminar si doresc sa isi actualizeze informatia pe domeniul pregatirii personalului aeronautic navigant si a modului de intocmire a documentatiilor aferente
Vor sustine prelegeri, presedintii comisiilor de specialitate din cadrul AZLR, SMURD, iar din partea autoritatilor aeronautice centrale vor fi prezenti specialisti din cadrul ROMATSA, AACR si CIAS.
Pentru buna organizare a evenimentului si pregatirea materialelor necesare, rugam instructorii de aeronave ultrausoare nemotorizate sa isi notifice intentia de participare pe adresele de mail ale asociatiei, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sau This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , pana la data de 20 ianuarie 2019 inclusiv.

Valentin Popa
Presedinte AZLR