Examinare in vederea obtinerii calificarii pilot tandem si instructor clasa parapanta

Stimati colegi, 
in acest sfarsit de saptamana este programata, in zona de zbor Clopotiva, prima sesiune de examinare a pilotilor care au participat la cursul inceput in anul 2016, pentru obtinerea calificarilor de pilot tandem si instructor clasa parapanta.

In vederea organizarii si desfasurarii examinarii in bune conditii, in conformitate cu procedurile aprobate ale acestui curs dorim sa precizam urmatoarele:

- candidatii care au incheiat pregatirea practica in teritoriu au obligatia sa notifice organizatorul cursului de intentia de participare la examinare ( pana in prezent au notif icat acest lucru 2 candidati);

- candidatii vor avea asupra lor echipamentul de dubla comanda complet, certificat pentru tipul zborurlui pe care urmeaza sa il efectueze in cadrul examinarilor, documentele necesare ( fisa de pregatire practica, carnetul de zbor si registrul de zbor completat corespunzator cu pregatirea praxtica la sol si in zbor efectuata de catre instructorul nominalizat de elev, conform procedurii prezentate elevilor cursanti in timpul programului teoretic) si dovada achitarii tarifului de licenta conform legislatiei. si vor fi insotiti de instructorii care i-au pregatit in vederea efectuarii zborurilor corespunzatoare;
- nerespectarea conditilor de admisibilitate la examinare, conform procedurilor, precum si orice tentativa de frauda atrag dupa sine eliminarea candidatului din examen;

- examinarea candidatilor se va desfasura conform procedurilor cursului si deciziei 19 a AZLR, si va cuprinde o parte teoretica cu intrebari grila din intrebarile ce se regasesc pe site precum si din materia predata in cadrul modului teoretic. Instructorii vor sustine suplimentar o examinare orala la metodica predarii.

- examinarea practica se va desfasura la sol si in zbor cu efectuarea unui numar de 6 zboruri ( doua obligatorii cu instructorul care a efectuat pregatirea) cu executarea temelor stabilite de catre examinatori conform procedurilor aprobate ale cursului;

- in vederea asigurarii transparentei totale si pentru evitarea oricaror situatii contestabile intregul proces de evaluare a candidatilor va fi inregistrat cu mijloace specifice.

Examinatorii nominalizati pentru aceasta sesiune sunt Agafiu Florian, Jurca Valeriu, Ceparu Stefan si Sebastian Galcescu ( examinator observator asociat).

Succes tuturor candidatilor

Valentin Ioan Popa
Director curs

 

Examinare ordinara Cluj Napoca

Stimati  colegi,

Examinarea programata in perioada 24-25 Iunie 2017 se va organiza in zona de zbor de la Cluj Napoca - Dealul Dezmir in perioada 1-2 Iulie 2017

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si  Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la  desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii au obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare.

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.

Examinarea teoretica va incepe in data de 1 Iulie 2017 la ora 9.00 la sediul scolii A.S.P.A.R. de pe strada Planoarelor

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la organizatorul sesiunii Agafiu Florian  tel.  0730707827

Comisia de Relatii si Comunicare

Gyorgy Robert

AZLR

 

Noul sistem Safe Para Pro

Stimati colegi,


a fost publicat pe siteul FAI noul sistem Safe Pro Para (http://www.fai.org/international-pilot-rating-systems)  sistem de referinta minim acceptat, pentru evaluarea si standardizarea internationala, a gradului de profesionalism in pregatirea pilotilor pentru clasa parapanta. Acest nou sistem, mult mai clar si mai aplicat tuturor nivelelor, inlocuieste vechiul Para Pro, reactualizand standardele internationale acceptate de pregatire a pilotilor  conform cu evolutia si dezvoltarea zborului cu parapanta din ultimii ani.

 

In Romania, AZLR este singura organizatie abilitata  de FAI, sa elibereze IPPI Card-ul international corespunzator nivelului international  Safe Pro Para. Costurile aferente trecerii la noul sistem vor fi suportate integral de AZLR, si nu vor exista majorari de taxe sau instituirea unora noi.

Pentru trecerea la noul sistem, in vederea armonizarii legislative si schimbarea modulelor de pregatire si evaluare ale pilotilor, conform cu Safe Para Pro, va exista o perioada de tranzitie intre cele doua sisteme internationale de referinta, astfel incat incepand cu 1 ianuarie 2018 vom aplica in pregatirea si evaluarea pilotilor doar noul sistem.

Incepand cu 1 iulie 2017, AZLR vine in sprijinul pilotilor romani practicanti ai zborului cu parapanta si va renunta la folosirea cardurilor FAI, specifice pana acum IPPI Card-ului, si va trece la noul sistem de inserare a nivelului corespunzator de profesionalism al pilotului, direct pe licenta nationala emisa, coform standardelor impuse de FAI..

Astfel ca toti pilotii noi vor avea automat inscris dupa aceasta data, nivelul 3 Safe Para Pro pe licenta nationala pe care o vor obtine in urma examinarilor sustinute in vederea eliberarii licentei de pilot clasa parapanta.

Ceilalti piloti care au deja emisa o licenta de pilot clasa parapanta si nu detin cardul IPPI in varianta folosita pana acum ( card specific FAI, care ramane in termen de valabilitate atat timp cat licenta este valabila) pot obtine un nou document de licenta pe care va fi inscris nivelul corespunzator pregatirii sale Safe Para Pro, urmand procedura specifica de obtinere a IPPI Card-ului conform deciziei 26 (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/Decizia26.pdf )Valentin Popa

Presedinte AZLR

 

Amanare sesiune ordinara de examinare Cluj Napoca 2017

Stimati colegi,

Din motive organizatorice sesiunea ordinara programata la Cluj Napoca in perioada 24-25 Iunie 2017, se va amana pentru perioada 1-2 Iulie 2017.

Comisia Relatii si Comunicare

Gyorgy Robert
AZLR

 

Sesiune examinare pilot tandem,pilot instructor clasa parapanta

Stimati  colegi,

in perioada 8-9 iulie 2017 se va organiza, la Clopotiva  o sesiune de examinare in vederea obtinerii calificarii pilot tandem si pilot instructor clasa parapanta,  sesiune de examinare ce face parte din programul de desfasurare a cursurilor specifice calificarilor cursurilor de profil organizate de AZLR.

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007, procedurilor cursului si  Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la  desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf) participantii avand obligatia sa aiba asupra lor fisa de pregatire practica  intocmita de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta tandem, seleta pilot + pasager, parasuta de siguranta tandem si casti ( casca integrala) pt pilot in conditii optime de utilizare.

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen

Proba teoretica se va sustine din bibliografia, cursului, intrebarile ce se gasesc pe site si materialele teoretice predate de lectori in cadrul modulului teoretic.

Proba practica consta din evaluarea candidatilor la sol si in zbor  conform nivelului Para Pro 4 respectiv Para Pro 5 si a temelor practice ale cursului, in cadrul a sase decolari ( 3 cu spatele la voalura si 3 cu fata la voalura)  iar la minim doua dintre aceste zboruri, obligatoriu pasager va fi instructorul care a pregatit practic candidatul

Examinarea teoretica va incepe in data de 8 iulie 2017 la ora 9.00, locatia exacta va fi anuntata ulterior.

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la inspectorul  examinator sef  al sesiunii  Agafiu Florian, tel.  0730707827 si Valentin Popa directorul cursului  tel.  0742045500

Aceasta sesiune se organizeaza numai pentru candidatii cursurilor de obtinere a calificarilor pilot tandem si pilot instructor parapante organizate de AZLR.

Cazul in care conditia meteo nu va permite desfasurarea examinarii, perioada de rezerva va fi 22-23 Iulie 2017.

Comisia de relatii si comunicare

Gyorgy Robert