Convocare Consiliul Director al AZLR

Stimati colegi,


In conformitate cu Regulamentul de Ordine Interioara al AZLR, se convoaca sedinta ordinara a Consiliului Director al asociatiei. Aceasta se va desfasura in data de 21 iunie 2017 la sediul Biroului Licente din Sibiu str. Andrei Muresanu nr. 9 cu incepere de la ora 17.00. La aceasta sedinta vor participa alaturi de presedinte, vicepresedinte si secretar, sefii comisiilor de specialitate si examinatorul sef.

 

Pe ordinea de zi a intalnirii se  gasesc urmatoarele teme:

 

 1. Analiza activitatii  desfasurate de fiecare comisie si personal responsabil din cadrul AZLR pentru ultimele 3 luni;
 2. Noul Safe Para Pro,  si trecerea la noul sitem de acordare a IPPI Cardurilor, modalitati de tranzitie;
 3. Probleme legate de desfasurarea activitatilor de examinarea candidatilor in vederea obtinerii/ reinoirii licentelor de pilot aeronave ultrausoare;
 4. Analiza acidentelor si incidentelor petrecute in aceaste 3 luni pe domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate;
 5. Calendarul activitatilor  urmatoarelor luni, examinari tandem si instructori.
 6. Alte analize si discutii de actualitate.

 

Rog colegii care vor participa sa isi intocmeasca rapoartele corespunzatoare, precum si documentele sau delegatiile necesare deplasarii,  in vederea decontarii acestor cheltuieli

 

 

Valentin Popa

Presedinte AZLR

 

Rezultate sesiune de examinare ordinara Clopotiva mai 2017

Stimati colegi,
conform calendarului examinarilor pe anul in curs, in week-end-ul  20-21.05. 2017 a avut loc in zona de zbor Clopotiva -Hateg, o sesiune ordinara de examinare organizata de AZLR in vederea eliberarii licentei de pilot clasa parapanta.
Examinatorii delegati de catre AZLR au fost Jurca Valeriu si Valentin Popa.

La aceasta sesiune s-au prezentat 14 de candidati in vederea sustinerii examenului pentru eliberarea licentei de pilot clasa parapanta, elevi ai instructorilor Dan Toterman, Robert Gyorgy, Marius Duta, si Balan Antoniu. 

In urma sustinerii probelor teoretice si practice in conformitate cu procesul verbal al sesiunii de examinare intocmit de catre examinatorii delegati si inregistrat la AZLR au fost declarati admisi urmatorii:

 

 1. Serban Constantin
 2. Manastireanu Maria Ioana
 3. Beloia Saul Sebastian
 4. Lolea Adriana
 5. Pop Catalin Vasile
 6. Apetrei Dimitrie Lucian
 7. Pop Paula Ioana
 8. Negoita Nicolae
 9. Armbruster Eugen
 10. Rainceanu Edmond Andrei
 11. Luca Daniel
 12. Ursu Daniel

 

Felicitari instructorilor care i-au pregatit, candidatii felicitari participantilor la aceasta sesiune pentru efortul depus si succes in activitatea  viitoare de zbor cu parapanta.

 

In cadrul acestei sesiuni de examinare a avut loc un incident de zbor, in care a fost implicat un elev pilot prezent in examen, incident finalizat cu o accidentare la umar. Incidentul a fost raportat conform procedurilor RACR REAC la CIAS, urmand a fi desemnata o comisie ce va analiza cauzele producerii evenimentului si va intocmi  un raport final. In prezent persoan implicata este in afar oricarui pericol.

Multumim pilotilor si instructorilor aflati in zona decolarii de la Clopotiva care au intervenit rapid si profesionist, acordand primul ajutor pana la sosirea echipei medicale specializate.
Valentin Popa

Examinator AZLR

 

Voluntari Comisia de disciplina, siguranta, si securitatea zborului

Pentru cei interesati de securitatea zborului, pot sa se implice in cadrul comisiei de disciplina, siguranta si securitatea zborului. contact: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Presedinte: Alex Ciuhandu

 

Examinare ordinara Clopotiva 2017

 

Stimati colegi,
in acest sfarsit de saptamana, 20-21 Mai 2017 se va organiza, in zona de zbor de la Copotiva o sesiune de examinare ordinara in vederea eliberarii/ reinoirii licentelor de pilot clasa parapanta, sesiune programata in calendarul de examinari al AZLR pe anul 2017.
Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii care si-au anuntat participarea conform procedurilor AZLR, avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare .
Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.
Examinarea teoretica va incepe in data de 20 mai 2017 la ora 9.00 la pensiunea La Doctorelu.
Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la Dan Toterman tel. 0730767682
Comisia Relatii si Comunicare
AZLR
 

Calendarul examinarilor ordinare 2017

Decizia nr. 31 din 28.04.2017

In baza legislatiei aeronautice in vigoare si a hotararilor Adunarii Generale a AZLR, calendarul examinarilor ordinare, teoretice si practice organizate de AZLR in vederea eliberarii licentelor de pilot / pilot tandem / instructor aeronave ultrausoare clasa parapanta pentru anul 2017este urmatorul:

20 mai – 21 mai 2017 Clopotiva

iunie 2017 – examinare ordinara curs tandem, instructor clasa parapanta

24 iunie – 25 iunie2017 Cluj Napoca

29 iulie -30 iulie 2017 Sibiu

august -examinare ordinara curs tandem, instructor clasa parapanta

august – examinare admitere curs tandem, clasa parapanta

23 septembrie – 24 septembrie2017 Bunloc

21 octombrie – 22 octombrie 2017 Miercurea Ciuc

Aceste sesiuni de examinare teoretica si practica sunt organizate GRATUIT de catre AZLR persoanele participante avand obligatia sa se prezinte cu dosarul de licenta intocmit si semnat corespunzator conform reglementarilor aeronautice in vigoare, si cu echipamentul de zbor corespunzator nivelului de licentiere solicitat in conditii optime de zbor.

In afara acestor sesiuni obligatorii de examinare instructorii /scolile de zbor /cluburile si asociatile de profil pot solicita pe tot parcursul anului sesiuni extraordinare de examinare care se vor desfasura in locatile stabilite de solicitant.

Conditiile in care se organizeaza si se desfasoara aceste sesiuni extraordinare sunt, cele stipulate in Anexa 5, procedura de examinare,un numar de minim 7 elevi piloti/piloti, participanti la examinare,si o locatie de zbor corespunzatoare desfasurarii programului de examinare practica care sa ofere candidatilor posibilitatea executarii temelor necesare in functie de nivelul de licenta solicitat si sa respecte normele de siguranta si securitatea zborului in domeniu.

Organizatorii acestor sesiuni extraordinare vor asigura inspectorilor examinatori deplasarea, cazarea si masa in conditii decente, examinarile aferente desfasurandu-se GRATUIT de catre inspectorii examinatori delegati de catre AZLR.

Solicitarea in vederea organizarii unei sesiuni extraordinare de examinare in vederea eliberarii licentelor de pilot /pilot de tandem/ instructor de aeronave ultrausoare clasa parapanta se trimite in scris sau pe mailul asociatiei cu minim 30 de zile inainte de data solicitata, mentionandu-se programul numarul participantilor si locatia examinarii si nu se poate organiza la mai putin de doua saptamani distanta de o sesiune ordinara programata.

Valentin Ioan Popa

Presedinte AZLR