Sesiune examinare pilot tandem,pilot instructor clasa parapanta

Stimati  colegi,

in perioada 8-9 iulie 2017 se va organiza, la Clopotiva  o sesiune de examinare in vederea obtinerii calificarii pilot tandem si pilot instructor clasa parapanta,  sesiune de examinare ce face parte din programul de desfasurare a cursurilor specifice calificarilor cursurilor de profil organizate de AZLR.

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007, procedurilor cursului si  Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la  desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf) participantii avand obligatia sa aiba asupra lor fisa de pregatire practica  intocmita de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta tandem, seleta pilot + pasager, parasuta de siguranta tandem si casti ( casca integrala) pt pilot in conditii optime de utilizare.

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen

Proba teoretica se va sustine din bibliografia, cursului, intrebarile ce se gasesc pe site si materialele teoretice predate de lectori in cadrul modulului teoretic.

Proba practica consta din evaluarea candidatilor la sol si in zbor  conform nivelului Para Pro 4 respectiv Para Pro 5 si a temelor practice ale cursului, in cadrul a sase decolari ( 3 cu spatele la voalura si 3 cu fata la voalura)  iar la minim doua dintre aceste zboruri, obligatoriu pasager va fi instructorul care a pregatit practic candidatul

Examinarea teoretica va incepe in data de 8 iulie 2017 la ora 9.00, locatia exacta va fi anuntata ulterior.

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la inspectorul  examinator sef  al sesiunii  Agafiu Florian, tel.  0730707827 si Valentin Popa directorul cursului  tel.  0742045500

Aceasta sesiune se organizeaza numai pentru candidatii cursurilor de obtinere a calificarilor pilot tandem si pilot instructor parapante organizate de AZLR.

Cazul in care conditia meteo nu va permite desfasurarea examinarii, perioada de rezerva va fi 22-23 Iulie 2017.

Comisia de relatii si comunicare

Gyorgy Robert

 

Convocare Consiliul Director al AZLR

Stimati colegi,


In conformitate cu Regulamentul de Ordine Interioara al AZLR, se convoaca sedinta ordinara a Consiliului Director al asociatiei. Aceasta se va desfasura in data de 21 iunie 2017 la sediul Biroului Licente din Sibiu str. Andrei Muresanu nr. 9 cu incepere de la ora 17.00. La aceasta sedinta vor participa alaturi de presedinte, vicepresedinte si secretar, sefii comisiilor de specialitate si examinatorul sef.

 

Pe ordinea de zi a intalnirii se  gasesc urmatoarele teme:

 

 1. Analiza activitatii  desfasurate de fiecare comisie si personal responsabil din cadrul AZLR pentru ultimele 3 luni;
 2. Noul Safe Para Pro,  si trecerea la noul sitem de acordare a IPPI Cardurilor, modalitati de tranzitie;
 3. Probleme legate de desfasurarea activitatilor de examinarea candidatilor in vederea obtinerii/ reinoirii licentelor de pilot aeronave ultrausoare;
 4. Analiza acidentelor si incidentelor petrecute in aceaste 3 luni pe domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate;
 5. Calendarul activitatilor  urmatoarelor luni, examinari tandem si instructori.
 6. Alte analize si discutii de actualitate.

 

Rog colegii care vor participa sa isi intocmeasca rapoartele corespunzatoare, precum si documentele sau delegatiile necesare deplasarii,  in vederea decontarii acestor cheltuieli

 

 

Valentin Popa

Presedinte AZLR

 

Rezultate sesiune de examinare ordinara Clopotiva mai 2017

Stimati colegi,
conform calendarului examinarilor pe anul in curs, in week-end-ul  20-21.05. 2017 a avut loc in zona de zbor Clopotiva -Hateg, o sesiune ordinara de examinare organizata de AZLR in vederea eliberarii licentei de pilot clasa parapanta.
Examinatorii delegati de catre AZLR au fost Jurca Valeriu si Valentin Popa.

La aceasta sesiune s-au prezentat 14 de candidati in vederea sustinerii examenului pentru eliberarea licentei de pilot clasa parapanta, elevi ai instructorilor Dan Toterman, Robert Gyorgy, Marius Duta, si Balan Antoniu. 

In urma sustinerii probelor teoretice si practice in conformitate cu procesul verbal al sesiunii de examinare intocmit de catre examinatorii delegati si inregistrat la AZLR au fost declarati admisi urmatorii:

 

 1. Serban Constantin
 2. Manastireanu Maria Ioana
 3. Beloia Saul Sebastian
 4. Lolea Adriana
 5. Pop Catalin Vasile
 6. Apetrei Dimitrie Lucian
 7. Pop Paula Ioana
 8. Negoita Nicolae
 9. Armbruster Eugen
 10. Rainceanu Edmond Andrei
 11. Luca Daniel
 12. Ursu Daniel

 

Felicitari instructorilor care i-au pregatit, candidatii felicitari participantilor la aceasta sesiune pentru efortul depus si succes in activitatea  viitoare de zbor cu parapanta.

 

In cadrul acestei sesiuni de examinare a avut loc un incident de zbor, in care a fost implicat un elev pilot prezent in examen, incident finalizat cu o accidentare la umar. Incidentul a fost raportat conform procedurilor RACR REAC la CIAS, urmand a fi desemnata o comisie ce va analiza cauzele producerii evenimentului si va intocmi  un raport final. In prezent persoan implicata este in afar oricarui pericol.

Multumim pilotilor si instructorilor aflati in zona decolarii de la Clopotiva care au intervenit rapid si profesionist, acordand primul ajutor pana la sosirea echipei medicale specializate.
Valentin Popa

Examinator AZLR

 

Voluntari Comisia de disciplina, siguranta, si securitatea zborului

Pentru cei interesati de securitatea zborului, pot sa se implice in cadrul comisiei de disciplina, siguranta si securitatea zborului. contact: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Presedinte: Alex Ciuhandu

 

Examinare ordinara Clopotiva 2017

 

Stimati colegi,
in acest sfarsit de saptamana, 20-21 Mai 2017 se va organiza, in zona de zbor de la Copotiva o sesiune de examinare ordinara in vederea eliberarii/ reinoirii licentelor de pilot clasa parapanta, sesiune programata in calendarul de examinari al AZLR pe anul 2017.
Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii care si-au anuntat participarea conform procedurilor AZLR, avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare .
Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.
Examinarea teoretica va incepe in data de 20 mai 2017 la ora 9.00 la pensiunea La Doctorelu.
Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la Dan Toterman tel. 0730767682
Comisia Relatii si Comunicare
AZLR