Examinare extraordinara, clasa parapanta, Suceava -2017

Stimati colegi,
in perioada, 4-5 Noiembrie 2017 se va organiza la Suceava o sesiune de examinare extraordinara in vederea eliberarii licentelor de pilot clasa parapanta. In cazul vremii nefavorabile perioadele de rezerva sunt 11-12 si 18-19 Noiembrie 2017  
Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii care vor anunta participarea conform procedurilor AZLR, avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare . 
Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.
Va rugam sa va anuntati intentia de participare pe mailul asociatiei  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it pana cel tarziu in data de 2.11.2017.

Locatia aleasa pentru examinarea teoretica este: Aeroclubul Grigore Bastan Suceava (drumul de la aeroport in partea dreapta la bariera aeroportului), ora incepere 9:00. Cazare participanti din afara Sucevei la Aeroclubul Suceava - 40 ron/noapte.


Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la Pașcan Ciprian Tel contact -  0724501175

Comisia de Relatii si Comunicare

Gyorgy Robert

 

Examinare in vederea obtinerii calificarii pilot tandem si instructor clasa parapanta

Stimați colegi,
Examinarea teoretică pentru Pilotii Tandem si Instructori programată in perioada 27-29 Octombrie va avea loc Sâmbătă Ora 10 la Sediul Asociatiei. Examinarea practică se va amâna din cauza conditiilor meteo nefavorabile.
Mult succes participanților.
Comisia de Relații și Comunicare.
György Robert.

 

Harti VFR Romania

COMUNICAT ROMATSA (20 Octombrie 2017)

ROMATSA a elaborat a doua editie a hartii pentru zborul la vedere (VFR)

ROMATSA a publicat a doua editie a hartii VFR in Regiunea de Informare a Zborurilor (FIR) Bucuresti care va fi valabila incepand cu 9 noiembrie 2017.

Fata de prima editie, aceasta a fost actualizata prin adaugarea de modificari la rutele VFR din TMA NAPOC si de noi zone antigrindina.

Harta a fost proiectata pentru a raspunde cerintelor navigatiei aeriene la vedere pentru operari cu viteza redusa, pe distante scurte sau medii, la altitudini joase si medii.

De asemenea, harta VFR poate fi utilizata pentru initierea in pilotaj si instruirea in navigatia aeriana.

Aceasta cuprinde teritoriul national al Romaniei, precum si zona de deasupra Marii Negre pentru care Romania este responsabila de furnizarea serviciului de trafic aerian.
Pretul de achizitionare este de 13 EURO (set de 4 harti) si 5 EURO pentru fiecare harta.

Mai multe informatii, privind achizitionarea, se pot gasi pe site-ul www.aisro.ro.

 

Examinare Miercurea Ciuc 2017

Stimați colegi, Examinarea teoretica va avea loc sâmbătă la ora 9:00, 21 Octombrie 2017, Casa Jakab Antal M Ciuc exact langa biserica Sumuleu ,vis a vis de biserica. Pentru alte informații puteți suna la nr 0726369719 Robert György . Mult succes participanților!

 

Examinare ordinara Miercurea Ciuc 2017

Stimati colegi,

in acest sfarsit de saptamana, 21-22 Octombrie 2017 se va organiza, in zona de zbor de la Miercurea Ciuc o sesiune de examinare ordinara in vederea eliberarii licentelor de pilot clasa parapanta, sesiune programata in calendarul de examinari al AZLR pe anul 2017, deasemenea tot pentru aceasta perioada se va reorganiza examinarea amanata din Brasov.

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii care si-au anuntat participarea conform procedurilor AZLR pana la data 19 Octombrie pe mail:ul This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare .Locatia exacta si ora de incepere a examenului teoretic si practic va anuntata ulterior.

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la Gyorgy Robert 0726369719

 

Comisia Relatii si Comunicare

AZLR