Convocare Consiliul Director al AZLR

Stimati colegi,


In conformitate cu hotararea CD AZLR din data de 14 septembrie 2017 si  cu Regulamentul de Ordine Interioara al AZLR, se convoaca  ultima sedinta ordinara a Consiliului Director al asociatiei, pe anul 2017, Aceasta se va desfasura in data de 14 decembrie 2017 la sediul Biroului Licente din Sibiu str. Andrei Muresanu nr. 9 cu incepere de la ora 17.00. La aceasta sedinta vor participa alaturi de presedinte,  si vicepresedinte, sefii comisiilor de specialitate si examinatorul sef.

Pe ordinea de zi a intalnirii se  gasesc urmatoarele teme:

  1. Analiza activitatii  desfasurate de fiecare comisie si personal responsabil din cadrul AZLR pentru ultimele 3 luni;
  2. Analiza situatieI din asociatiei in urma demisiei secretarului AZLR .
  3. Analiza cererilor de echivalare calificari sosite in ultimele 3 luni pe adresa Biroului de Licente.
  4. Analiza rapoartelor sosite la AZLR de incalcare a normelor de siguranta si securitatea zborului, dar si de incalcare a unor norme in ceea ce priveste completarea unor documente oficiale, de catre unii piloti si instructori, in activitatea desfasurata in teren.;
  5. Stabilirea datei si a ordinii de zi, pentru Adunarea Generala a AZLR din 2018.
  6. Analiza propunerilor de modificare a sistemului de  examinare a pilotilor pentru anul 2018, si trecerea la sistemul Safe Para.
  7. Alte analize si discutii de actualitate.

Rog colegii care vor participa sa isi intocmeasca rapoartele corespunzatoare, precum si documentele sau delegatiile necesare deplasarii,  in vederea decontarii acestor cheltuieli

 

Valentin Popa

Presedinte AZLR

 

Anunt locatie seminar instructori, decembrie 2017

Stimati colegi,

Seminarul de upgrade al instructorilor de aeronave ultrausoare nemotorizate, programat in data de 09 decembrie 2017 se va desfasura incepand cu ora 10.00 la Facultatea de Stinte din Sibiu, str. Ion Ratiu nr.5-7, sala A31, mansarda, ( locatia unde s-au desfasurat  modulele comune de pregatire teoretica din cadrul programului de pregatire al pilotilor de tandem si instructorilor 2016).

Multumim instructorilor de aeronave ultrausoare nemotorizate pentru interesul acordat acestei actiuni, organizate in premiera  de o autoritate de certificare pentru acest domeniu.

Consiliul Director

AZLR

 

Examinare Piloți Tandem și Piloți Instructori

Examinarea practica programată în perioada 25-26 Noiembrie 2017 se anulează.

Comisia de Relații și Comunicare

Gyorgy Robert

 

Examinare practica Piloti Tandem si Instructori

Stimați Colegi
În acest weekend 25-26 Noiembrie  va avea loc examinarea practica pentru Piloti Tandem și Piloți Instructori.

Locatia va fi aleasa in functie de conditiile meteo dupa prognozele de Vineri (Sibiu sau Clopotiva). Daca directia vantului nu va permite zborul de pe dealurile alese atunci se va efectua examinarea cu lansare prin Mosor.
Mult Succes
Gyorgy Robert
Comisia de Relatii si Comunicare

 

Seminar ( curs) de upgrade, pregatire instructori 2017

Stimati colegi,

In conformitate cu hotararile Adunarii Generale a AZLR si a Consiliului Director , in cadrul programului de pregatire a personalului aeronautic navigant, se va desfasura  in data de 09 decembrie 2017 cu incepere de la ora 10.00, la Sibiu, un seminar de upgrade a pregatirii profesionale in domeniu, destinat instructorilor de aeronave ultrausoare nemotorizate, clasa parapanta, deltaplan si balon ultrausor.

Acest tip de seminar se va organiza anual  de catre autoritatea de certificare si va face parte dintr-un program obligatoriu de pregatire profesionala a instructorilor din domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate,( minim o participare in doi ani calendaristici),  asa cum exista peste tot in tarile europene cu traditie in zborul liber, in vederea asigurarii sigurantei si securitatii din activitatea de instruire a personalului aeronautic navigant, conform noilor norme SAFE PRO, care vor intra in vigoare si in Romania, cu incepere de la 01.01.2018

In cadrul acestui seminar se vor aborda probleme legate de  actualizarea legislatiei, nationale si internationale, mod de completare a documentatiei aferente procesului de instruire si examinare, probleme  de siguranta, securitatea zborului si analiza a evenimentelor de aviatie din domeniul activitatilor de zbor cu aeronave ultrausoare nemotorizate.

Vor  sustine prezentari , presedintii  comisiilor de specialitate din cadrul AZLR, iar din partea  autoritatilor aeronautice centrale vor fi prezenti specialisti  din cadrul AACR si CIAS.

Pentru buna organizare a evenimentului si pregatirea materialelor necesare, rugam instructorii de aeronave ultrausoare nemotorizate sa isi notifice intentia de participare pe adresele de mail ale asociatiei, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sau This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , pana la data de 04 decembrie 2017 inclusiv.

 

Valentin Popa

Presedinte AZLR