Sesiune de examinare extraordinara Bunloc

Stimati  colegi,

in perioada 31.01.-01.02 2015 se va organiza, in zona de zbor de la Bunloc - Sacele  o sesiune de examinare extraordinara in vederea eliberarii/ reinoirii  licentelor de pilot clasa parapanta, la solicitarea instructorului Ferencz Istvan

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si  Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la  desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf) participantii avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din  parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare .

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.

Examinarea teoretica va incepe in data de 31 ianuarie 2015 la ora 9.00 la telescaun

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la organizatorul sesiunii  Ferencz  Istvan  tel.  0722285516

Consiliul Director

AZLR

 

Convocare Adunarea Generala 2015

Stimati colegi,

in conformitate cu statutul si Regulamentul de Ordine Interioara al AZLR ,  Adunarea Generala,  se va desfasura in  in data de 07 martie 2015 la Sibiu, cu incepere de la ora 10.00, la sediul Directiei de Tineret si Sport str. Nicolae Teclu nr. 8 ( aceiasi locatie ca si in ultimii doi ani)

Ordinea de zi a AG  cuprinde  urmatoarele puncte:


1. Stabilirea cvorumului AG si inregistrarea mandatelor delegatilor.
2. Aprobarea ordinii de zi si introducerea de noi puncte pe ordinea de zi daca este cazul
3. Raportul de activitate al presedintilor de comisii din cadrul AZLR pt anul 2014 (acestea  este obligatoriu sa fie trimise electronic sau postal pe adresele de corespondenta ale AZLR pana la data de 25.02.2015 pentru a fi inregistrate corespunzator).
4. Raportul de activitate ale inspectorului sef insarcinat cu examinarile personalului aeronautic navigant pentru anul 2014
5. Raportul de activitate al presedintelui AZLR pt anul 2014

6. Raportul financiar si bilantul pentru anul 2014
7. Informare cu privire la anchetele evenimentelor de zbor, desfasurate si/sau
finalizate / aflate in cercetare la AZLR .
8. Analiza situatiei reale din teritoriu si discutii pentru solutii si mod de actiune
in perioada urmatoare.
9. Discutii,  dezbateri si aprobarea proiectului de modificare a OM630/2007, proiect depus spre consultare AACR.
10. Planul de activitate pentru 2015, si proiectul de buget.
11. Alegerea Consiliului Director al AZLR
12. Alegerea presedintilor de comisii de specialitate din cadrul AZLR si a
inspectorilor sefi pe departamente ( siguranta si securitatea zborului si examinare)
13. Calendarul competional pentru anul 2015 si modul de constituire a echipei nationale
14.Diverse

Adunarea Generala a AZLR se va desfasura in conformitate cu prevederile statutare si ale ROI, drept de vot avand membrii cu cotizatia platita pt anul 2014 pana la data de 01.03.2015.
Propunerile pentru candidatura la o functie de conducere in cadrul comisilor de specialitate sau CD al AZLR se fac din randurile membrilor cu cotizatia platita la zi, si este necesar sa cuprinda o cerere de intentie si un plan de activitate/ management, propus spre a fi realizat pe durata mandatului solicitat.
Acestea se primesc, electronic pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , sau, postal, la adresa AZLR , Sibiu, str. Tipografilor nr 18, ap.1, cod 550164, pana la data de 25.02.2015, inclusiv.
Membrii AZLR cu cotizatia platita la zi in cazul in care nu pot participa personal la AG, pot delega, prin procura simpla (semnata de doi martori, cu datele de identificare ale acestora, respectiv nr carte de identitate, nume prenume etc) un alt membru al AZLR cu cotizatia platita la zi, care sa le reprezinte interesele
In cazul in care cvorumul AG nu se va realiza, urmatoarea sedinta a AG va fi convocata 10 zile mai tarziu conform statutului AZLR.

 

Valentin Ioan Popa

Presedinte AZLR

 

AZLR este autoritate delegata pe domeniul nemotorizatelor pana in 2020

Stimati colegi,

in urma auditului desfasurat de catre AACR in perioada 31.10-01.11.2014, in vederea prelungirii certificatului de autorizare pe domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate, la sediul AZLR,  nu  s-au constatat deficiente majore in activitatea desfasurata de AZLR.

Singura neconcordanta constatata a a fost legata de inspectia de siguranta a zborurilor, in sensul  ca, desi AZLR detine date concrete inregistrate, despre incalcari ale  sigurantei si securitatii zborului, nu a facut raportarea lor mai departe la organele statului abilitatate sa ia masurile de rigoare, masura convenita pentru remedierea acestei situatii fiind intocmirea unei proceduri de raportare lunara care sa imbunatateasca comunicarea intre AACR SI AZLR pe acest domeniu.

Procedura de autorizare s-a desfasurat anevoios si a necesitat un timp mai indelungat si datorita reclamatiilor unor colegi depuse la autoritatile statului ce au vizat in principal asa-zise abuzuri ale AZLR in procesul de instruire licentiere si tarifare a prestatiilor asociatiei catre terti.  Ca atare AZLR a pus la dispozitia autoritatilor,  toate documentele justificative precum si situatiile de incalcare a legislatiei in procesul de instruire, licentiere si desfasurarea activitatilor de zbor.

In urma finalizarii procesului de auditare  si a indeplinirii tuturor cerintelor AACR,  a atestat prin documentul AAUN-01, capacitatea AZLR  sa efectueze sub supravegherea , controlul si responsabilitatea AACR  activitati de certificare in domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate pana in anul 2020.

Le multumim pe aceasta cale tuturor celor care au muncit si sprijinit AZLR in toti acesti ani, si datorita carora asociatiei noastre i-a fost recunoscuta munca, in cel mai dificil domeniu al aviatiei generale, le multumim deasemenea si celor care nemultumiti fiind au efectuat demersuri catre autoritati ale statului deoarece astfel s-a putut rezolva si clarifica situatia care exista de fapt in teritoriu pe domeniul parapantelor, fara ca AZLR sa fie acuzata ca face politie.

AZLR in calitate de autoritate delegata pe domeniul nemotorizatelor, va relua  activitatea si procesul de eliberare a licentelor,  iar in urmatorii cinci ani va continua proiectele imbunatatire a legislatiei ce vizeaza licenta pe termen nelimitat, scoli de zbor si  autorizarea zborul comercial , astfel incat sa se ajunga la un proces de normalitate si la un climat de siguranta si securitate in desfasurarea activitatilor de zbor pe acest domeniu.

Consiliul Director

 

Proiect sustinere echipa nationala a Romaniei la parapanta

Stimati colegi,
in urma discutilor lansate cu privire la formarea si constituirea unei echipe nationale pentru disciplinele aterizare la punct fix si cross-country, care sa reprezinte in viitor tara noastra la competitii internationale FAI2 si FAI 1, dupa o discutie cu secretarul FAR, Consiliul Director al AZLR, a hotarat sa incerce sa resusciteze zborul de competitie in Romania. Astfel ca prima masura, AZLR va plati taxele anuale FAR si FAI pentru primii 5 piloti aflati in ranking si clasamentul international WPRS, indiferent daca sunt membrii AZLR sau nu, pentru fiecare din cele doua discipline, astfel incat acestia sa poata participa atat la concursurile nationale cat si internationale. Daca exista piloti care doresc sa constituie o echipa de acrobatie ii rugam sa ne contacteze pentru a plati si taxele federative si pentru ei.
La inceputul acestui an pilotii carora le va fi platita taxa FAR si FAI sunt urmatorii:

Categoria accuracy landing

1. George Cotet
2. Istvan Sarig
3. Agafiu Florian
4. Attila Petho
5. Perjessy Gyula

Categoria XC

1. Dorobantu Tuor
2. Jurca Valeriu
3. Dragu Catalin
4. Ciuplea Adrian
5. Paslaru Dorin

In cazul in care unul din acesti piloti din motive personale nu doreste sa participe in acest an la competitii sau sa se angreneze in acest program ii rugam sa ne anunte astfel incat sa intre urmatorul clasat. La 1 ianuarie 2016 se vor plati taxele federative pt cei aflati in top 5.

Va rugam sa ne trimiteti cat mai repede pe una din adresele asociatiei This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sau raportazlr.com datele dvs (nume prenume, data nasterii, localitatea, clubul sportiv care e necesar sa fie afiliat FAR) pentru a intocmi borderourile si a efectua platile catre FAR.

Deasemenea pentru a incerca obtinerea unor bani din alte surse decat cele federative,in vederea intocmirii unei strategii de strangere de fonduri din domeniul privat si intocmirea unor proiecte care sa fie prezentate potentialilor sustinatori care sa permita acestor piloti sa le fie asigurate taxe de inscriere, deplasari masa etc, este necesar sa atasati un cv in care sa mentionati activitatea competitionala desfasurata pana acum, rezultate, obiective de atins in 2015 si o fotografie.

AZLR va supune aprobarii adunarii generale de anul acesta si va incerca si pe parcursul anului competitional in functie de fondurile care se vor strange din cotizatii, licentieri si cursuri organizate sa aloce un procent pt sustinerea acestor echipe ( plati taxe de inscriere la competitii etc)

Acesta este primul pas catre reprezentarea internationala pe care Romania o merita avand in vedere nivelul pilotilor nostrii si potentialul care exista in acest moment si speram ca incet incet sa atragem subventiile necesare

Consiliul Director

 

Consultare proiect tarife AZLR- AACR

Stimati colegi,

in vederea indeplinirii conditiilor solicitate de AACR pentru  prelungirea autorizatiei de certificare  pe domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate  va facem cunoscut proiectul de tarife  ce urmeaza a fi practicate de AZLR,  in calitate de autoritate delegata, pentru serviciile prestate tertilor in acest domeniu:

- eliberare certificat de identificare AUN balon / planor ultrauşor - 200 lei/doc;

- omologare balon / planor ultrauşor - 400 lei/doc;

- eliberarea / revalidare / reînnoire licenţă pilot / pilot tandem / instructor AUN  - 250 lei/doc;

-  examinarea ordinară în vederea eliberării / revalidării / reînnoirii licenţei pilot / pilot tandem / instructor AUN- gratuit;

- echivalare licenţă străină - 250 lei/doc;

- emitere duplicat licenţă pierdută / furată - 100 lei /doc

 

Eventualele observatii referitoare la proiectul de tarife, se vor transmite la adresele de email urmatoare: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it  si   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it pana la data de 31 decembrie 2014.

 

Consiliul Director

AZLR