Amanare Sesiune Examinare ordinara Brasov

Din cauza prognozelor meteo nefavorabile anuntate pentru perioada 18-19 Aprilie 2015, Sesiunea de examinare se amana la o data publicata ulterior.

 

Deciziile luate in urma Adunarii Generale 2015

decizia 21 calendarul examinarilor AZLR 2015.pdf

In baza legislatiei aeronautice in vigoare, a hotararilor Adunarii Generale a AZLR, Calendarul examinarilor teoretice si practice organizate de AZLR in vederea eliberarii / revalidarii / reinoirii licentelor de pilot / pilot tandem / instructor aeronave ultrausoare clasa parapanta pentru anul 2015 este urmatorul:


● 17 octombrie – 18 octombrie 2015 Iasi/Suceava

● 19 septembrie – 20 septembrie 2015 Priseaca

● 29 august – 30 august 2015 Sibiu

● 23 mai – 24 mai 2015 Clopotiva

● 18 aprilie - 19 aprilie 2015 Bunloc

 

decizia 22 inspectori examinatori 2015.pdf

lista oficiala a inspectorilor examinatori ce vor desfasura activitati de examinare in vederea eliberarii/ revalidarii/reinoirii licentelor de pilot/pilot tandem/instructor pentru aeronavele ultrausoare nemotorizate pentru 2015 este urmatoarea:

Nr crt Nume si Prenume Pregatire Calificare
1 Agafiu Florian Stefan Instructor Parapanta
2 Bora Ioan Ovidiu Instructor Parapanta
3 Barac Miklos Instructor Deltaplan
4 Bordei Adrian Instructor Deltaplan
5 Ferencz Istvan Instructor Parapanta
6 Cotet George Instructor Parapanta
7 Ilie Mihai Instructor Deltaplan/Balon
8 Robert Gyorgy Instructor Parapanta
9 Dan Toterman Instructor Parapanta
10 Catalin Dragu Instructor Parapanta
11 Sarig Istvan Instructor Parapanta
12 Szutorz Zsigmond Instructor Parapanta
13 Popa Valentin Instructor Parapanta
14 Dan Chiriac Instructor Balon

 

decizia 23 tarife AZLR.pdf

In conformitate cu hotararile Adunarii Generale a Asociatiei de Zbor Liber din Romania nivelul cotizatiei anuale platita de membrii AZLR si tarifele percepute in cazul prestarilor de servicii oferite tertilor sunt urmatoarele:

cotizatie pilot nemotorizate (taxa membru) 100 lei/an
cotizatie pilot tandem nemotorizate 200 lei/an
cotizatie instructor nemotorizate 200 lei/an
taxa eliberare/revalidare/reinoire licenta pilot/pilot tandem/instructor AUN 250 lei/doc
taxa eliberare IPPI Card* 100 lei/doc
curs obtinere calificare tandem parapanta** 400 eur/ pers
curs obtinere calificare instructor parapanta*** 500 eur/ pers
eliberare certificate de identificare AUN balon 200 lei/doc
taxa procesare dosar omologare balon 400 lei/doc
taxa echivalare licenta straina 250 lei/doc
taxa examinare ordinara in vederea eliberarii/revalidarii/reinorii licentelor de pilot/pilot tandem/instructor AUN gratuit
taxa urgenta emitere licenta pilot/pilot tandem/instructor AUN 125 lei/doc
taxa urgenta emitere IPPI Card 50 lei/doc
taxa emitere duplicat document pierdut 100 lei/doc

 

Raport Adunarea Generala a AZLR

Stimati colegi,

Sambata 07.03.2014, a avut loc la Sibiu, Adunarea Generala a Asociatiei de Zbor Liber din Romania. Membrii cu drept de vot, cei care au avut platita cotizatia pe anul 2014 pana la data de 01.03. 2014, au aprobat ordinea de zi propusa initial iar sedinta a fost declarata statutara.

Au fost prezentate rapoartele sefilor de comisii precum si raportul examinatorului sef, si s-a analizat situatia existenta in teritoriu, concluzia principala fiind ca este necesar sa existe un nivel de implicare mult mai ridicat atat din partea pilotilor, instructorilor cat si autoritatilor pentru a rezolva situatile din activitatea noastra care pun in pericol siguranta si securitatea zborului.

Deasemenea s-au analizat si discutat problemele ce vizeaza programul de pregatire al  pilotilor, Comisia de Pregatire urmand sa revizuiasca intrebarile de pe site sa le completeze si sa le updateze punand la dispozitia doritorilor si bibliografia aferenta acestora. Numarul examinatorilor va creste, urmand sa se acopere pe cat posibil intreaga tara. Incepand cu acest an cursurile de pilot tandem si instructor nu se vor mai desfasura anual amandoua decat in cazul in care vor exista suficienti candidati, pentru anul 2015 fiind programat un curs de tandem care se va desfasura la o data ce va fi stabilita de comisia aferenta si anuntat conform procedurii. Incepand din acest an vor beneficia de reducere  la aceste cursuri membrii AZLR cu vechime de minim doi ani si cotizatia platita la zi la data inceperii cursurilor iar taxa de  examinare pt intrare in curs va fi un procent mai mare din cuantumul taxei de curs. Tot in 2015 AZLR va incerca organizarea unui curs radio pentru practicantii zborului cu nemotorizate.

A fost prezentat bilantul financiar pe anul 2014 si bugetul necesar pentru 2015, si s-au incheiat contracte de colaborare  cu instructorii examinatori si presedintii comisiilor. In anul 2014 desi s-a convenit sa fie angajate doua persoane s-a mers in continuare pe voluntariat, facandu-se economii astfel incat in anul 2015 sa poata fi sprijinite activitati, evenimente si piloti membrii / nemebrii ai AZLR care reprezinta Romania, in vederea cresterii nivelului competitional si imbunatatirii imaginii noastre in afara granitelor. Pentru realizarea mai multor actiuni de acest fel este necesar ca practicantii zborului sa constientizeze ca doar o organizatie puternica ca numar si financiar poate rezolva  si reprezenta interesele acestui gen de activitate iar pana la aparitia altor forme alternative de asociere, AZLR este la  acest moment unica organizatie viabila fiind autoritate pana in 2020, sa se alature ca membrii si sa se implice activ in luarea deciziilor si hotararilor ce privesc zborul cu nemotorizate. Taxele si tarifele au ramas neschimbate, singura diferenta fiind ca in cazurile in ca re se doreste procesarea licentei sau IPPI Card-ului in regim de urgenta , 48 de ore se pune la posta, solicitantul va plati bancar inca 50% din tariful stabilit pentru serviciul aferent. Mentionam ca aceste taxe si tarife au fost  justificate si inaintate conform legii AACR urmand ca ele sa fie aprobate de MT.

Pe plan extern AZLR prin activitatea sustinuta si comunicarea eficienta a reusit sa se impuna ca o organizatie serioasa ce a inteles sa puna accent pe alinierea din punct de vedere al pregatirii si licentierii pilotilor la un sistem european acceptat de toata lumea, iar in anul 2016 va prelua presedintia EHPU ( Europeean Hang Gliding ana Paragliding Union) si in 2017 va organiza plenara forului european in Romania. In anul 2015 este necesar sa se identifice oportunitati alternative de asigurare a pilotilor si practicantilor zborului cu nemotorizate intrucat formula AXXA Austria este considerata scumpa pentru multi dintre piloti, si sa se continue procesul de pregatire al instructorilor romani cu organizatii similare din alte tari astfel incat sa ne putem alinia in viitor la sistemul unic de pregatire si recunoastere a licentelor.

Pe planul sigurantei si securitatii zborului s-a convenit ca inspectorii  sa isi exercite atributiunile conform cu legislatia aeronautica in vigoare, iar in vederea desfasurarii in conditii corespunzatoare a activitatilor de zbor in zonele unde se afla CTR-uri si TMA –uri sa se creeze zone rezervate unde activitatea cu nemotorizate sa fie prioritara astfel incat sa se poata practica in continuare si zborul de XC.

Au fost alese organele de conducere ale AZLR si presedintii comisiilor de specialitate pentru mandatul 2015-2017 acestea fiind:

Presedinte- Valentin Popa

Vicepresedinte – Ferencz Istvan

Secretar- Mihaela Cotet

Comisia de Legislatie si Reglementari – Valentin Popa

Comisia de Disciplina Securitatea si Siguranta Zborului – Ferencz Istvan

Comisia Teoretica si de Pregatire – Ovidiu Bora

Comisia de Sport si Competitii – Istvan Sarig

Comisia de Comunicare – Robert Gyorgy

Functia de examinator sef  va intra in componenta Comisiei de Teorie si Pregatire, presedintele acestei comisii urmand a stabili , ca de altfel toti ceilalati presedinti, colaboratorii din cadrul comisiilor.

A fost stabilit calendarul competitonal pentru anul 2015, Campioantul National de XC fiind organizat de catre SkyTribe Timisoara la Clopotiva si Parang, iar Campionatul National de Precizia Aterizarii de catre Air Adrenaline Sibiu la Gura Raului Cindrel.

Programul complet al competitilor si concursurilor organizate in anul 2015 va fi publicat  integral pe siteul asociatiei la rubrica sport.

In anul 2015 AZLR va continua implicarea in vederea modificarii OM630/2007 si a legislatiei aferente, cu privire la licenta pe viata , introducerea scolilor de zbor si a zborului comercial pe domeniul nemotorizatelor, astfel incat sa reusim alinierea la standardele europene.

 

Consiliul Director

 

 

 

Rezultate sesiune extraordinara de examinare Brasov 2015

Stimati colegi,
in weekend-ul  31.01-01.02. 2015 a avut loc in zona de zbor Brasov, o sesiune extraordinara de examinare organizata de AZLR in vederea eliberarii/reinoirii licentei de pilot clasa parapanta la solicitarea instructorului Ferencz Istvan.
Examinatorii delegati de catre AZLR au fost Sarig Istvan si Szutor Zsigmond.

La aceasta sesiune s-au prezentat 21 de candidati in vederea sustinerii examenului pentru eliberarea / reinorea licentei de pilot clasa parapanta elevi ai instructorilor, Gyorgy Robert, Ferencz Istvan,  Cotet George, Moldovan Daniel si Tutunea Cristian
In urma sustinerii probelor teoretice si practice in conformitate cu procesul verbal al sesiunii de examinare intocmit de catre examinatorii delegati si inregistrat la AZLR au fost declarati admisi urmatorii:

1. Dobre Sorin Fredi
2. Nicodim Constantin Albert
3. Marinica Valeriu
4. Aristotel Gheorghe
5. Tucaliuc Dimitrie
6. Cront Catalin
7. Ferencz Alexandru
8. Goste Raluca
9. Goste Constantin
10. Murariu Ovidiu
11. Dinu Toader
12. Jantea Marius Constantin

13. Bonteanu Gheorghe Marius

14. Grosu Gheorghe

15. Sozanski Razvan

16. Campanu Marius Nicusor

17. Pal Eniko

18. Munteanu Iulian

19. Florian Marius Vasile

20. Ene Cristina

21 Barborica Andrei

Felicitari instructorilor care i-au pregatit, felicitari participantilor la aceasta sesiune pentru efortul depus si succes in activitatea de zbor cu parapanta.

Consiliul Director
AZLR

 

 

Consultare categorie noua de spatiu aerian TMA NAPOC

Stimati  colegi,

astazi s-a primit o notificare din partea ROMATSA ,  prin care suntem anuntati, ca incepand cu luna aprilie 2015 se va infiinta o noua structura de spatiu aerian- TMA NAPOC care va cuprinde aeroporturile Cluj Napoca, Tg. Mures si Sibiu. Aceasta  noua structura de spatiu aerian va acoperi spatiul aerian de la 3000ft altitudine pana la FL175.

In vederea desfasurarii in conditii de siguranta a tuturor activitatilor de zbor precum si a zborurilor IFR si VFR, atat in interiorul CTR-urilor susmentionate cat si in afara acestora, AZLR a fost invitata la discutii la sediul Romatsa pentru stabilirea si semnarea unor protocoale care vor viza activitatea noastra in aceste zone.

Avand in vedere structurile complexe ale zonelor de zbor vizate care se afla in acest areal ii rugam pe toti cei au sugestii sau detin informatii utile ( zone predilecte, traecte inaltimi etc ), sa ne transmita pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , pana la data de 02 februarie 2015, sugestile, sau propunerile lor pentru zonele lor in vederea negocierii si incheierii unor protocoale care sa nu limiteze total zborul de XC in acest nou TMA.

Consiliul Director

AZLR