Stimati colegi,
In conformitate cu hotararile Adunarii Generale a AZLR din 2017 si a Consiliului Director, in cadrul programului de pregatire a personalului aeronautic navigant, se va desfasura in data de 26 ianuarie 2019 cu incepere de la ora 10.00, la Sibiu, un seminar de upgrade a pregatirii profesionale in domeniu, destinat instructorilor de aeronave ultrausoare nemotorizate, clasa parapanta, deltaplan si balon ultrausor.
Acest tip de seminar este organizat anual de catre autoritatea de certificare si face parte din programul obligatoriu de pregatire profesionala a instructorilor din domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate,( minim o participare in doi ani calendaristici), asa cum exista peste tot in tarile europene cu traditie in zborul liber, in vederea asigurarii sigurantei si securitatii din activitatea de instruire a personalului aeronautic navigant, conform noilor norme SAFE PRO, care au intrat in vigoare si in Romania, cu incepere de la 01.01.2018.
In cadrul acestui seminar se vor aborda probleme legate de actualizarea legislatiei, nationale si internationale, mod de completare a documentatiei aferente procesului de instruire si examinare, probleme de siguranta, securitatea zborului si analiza a evenimentelor de aviatie din domeniul activitatilor de zbor cu aeronave ultrausoare nemotorizate.
Sunt asteptati sa participe instructorii de aeronave ultrausoare nemotorizate din terotoriu, inclusiv cei care au participat la precedentul seminar si doresc sa isi actualizeze informatia pe domeniul pregatirii personalului aeronautic navigant si a modului de intocmire a documentatiilor aferente
Vor sustine prelegeri, presedintii comisiilor de specialitate din cadrul AZLR, SMURD, iar din partea autoritatilor aeronautice centrale vor fi prezenti specialisti din cadrul ROMATSA, AACR si CIAS.
Pentru buna organizare a evenimentului si pregatirea materialelor necesare, rugam instructorii de aeronave ultrausoare nemotorizate sa isi notifice intentia de participare pe adresele de mail ale asociatiei, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pana la data de 20 ianuarie 2019 inclusiv.

Valentin Popa
Presedinte AZLR