Stimati colegi,

In conformitate cu hotararile Adunarii Generale a AZLR si a Consiliului Director , in cadrul programului de pregatire a personalului aeronautic navigant, se va desfasura  in data de 09 decembrie 2017 cu incepere de la ora 10.00, la Sibiu, un seminar de upgrade a pregatirii profesionale in domeniu, destinat instructorilor de aeronave ultrausoare nemotorizate, clasa parapanta, deltaplan si balon ultrausor.

Acest tip de seminar se va organiza anual  de catre autoritatea de certificare si va face parte dintr-un program obligatoriu de pregatire profesionala a instructorilor din domeniul aeronavelor ultrausoare nemotorizate,( minim o participare in doi ani calendaristici),  asa cum exista peste tot in tarile europene cu traditie in zborul liber, in vederea asigurarii sigurantei si securitatii din activitatea de instruire a personalului aeronautic navigant, conform noilor norme SAFE PRO, care vor intra in vigoare si in Romania, cu incepere de la 01.01.2018

In cadrul acestui seminar se vor aborda probleme legate de  actualizarea legislatiei, nationale si internationale, mod de completare a documentatiei aferente procesului de instruire si examinare, probleme  de siguranta, securitatea zborului si analiza a evenimentelor de aviatie din domeniul activitatilor de zbor cu aeronave ultrausoare nemotorizate.

Vor  sustine prezentari , presedintii  comisiilor de specialitate din cadrul AZLR, iar din partea  autoritatilor aeronautice centrale vor fi prezenti specialisti  din cadrul AACR si CIAS.

Pentru buna organizare a evenimentului si pregatirea materialelor necesare, rugam instructorii de aeronave ultrausoare nemotorizate sa isi notifice intentia de participare pe adresele de mail ale asociatiei, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , pana la data de 04 decembrie 2017 inclusiv.

 

Valentin Popa

Presedinte AZLR