Rezultate sesiune de examinare ordinara Clopotiva mai 2016

Stimati colegi,
conform calendarului examinarilor pe anul in curs, in week-end-ul 21-22.05. 2016 a avut loc in zona de zbor Clopotiva -Hateg, o sesiune ordinara de examinare organizata de AZLR in vederea eliberarii/ revalidarii/reinoirii licentei de pilot/tandem/instructor clasa parapanta.
Examinatorii delegati de catre AZLR au fost George Cotet si Valentin Popa.

La aceasta sesiune s-au prezentat 36 de candidati in vederea sustinerii examenului pentru eliberarea / revalidarea/ reinorea licentei de pilot/instructor clasa parapanta, elevi ai instructorilor Dan Toterman, Ferencz Istvan, Marius Duta, Albert Malaxa, Catalin Dragu, Tutunea Cristian si Balan Antoniu.

In urma sustinerii probelor teoretice si practice in conformitate cu procesul verbal al sesiunii de examinare intocmit de catre examinatorii delegati si inregistrat la AZLR au fost declarati admisi urmatorii:

1. Ionescu Virgil Marian 
2. Lupan Mihaita 
3. Ionescu Manuel Adrian 
4. Ivan Lucian Sebastian 
5. Petconi Ana Otilia 
6. Secrieru Mihai 
7. Iorga Mircea 
8. Morosanu Gabriel 
9. Rusu Darius Alexandru 
10. Herbei Marius Alexndru 
11. Ionita Daniel 
12. Calaretu Ionut 
13. Codreanu Nicolae 
14. Rob Andrei Marcel 
15. Idita Alexandra Renata 
16. Notar Emil 
17.Veress Stefan Arpad
18. Micutaru Victor Vlad
19. Lupu Nicolae
20. Hanganu Florin
21. Postu Draganuta
22. Draica Remus
23. Nicolae Viorel
24. Golea Marian Ionut
25. Harfas Alexandru 
26. Svistea Raul Ovidiu
27. Neagu Ionut Doru
28. Balan Antoniu Cristian
29. Tismanaru Cezar
30. Cojanu Alexandru
31. Bucur Marius Laurentiu
32. Soarece Laurentiu
33. Jarca Dragos

Felicitari instructorilor care i-au pregatit, si care au intocmit cu profesionalism, conform procedurilor documentele corespunzatoare ( registru de zbor, fisa de pregatire si carnete de zbor), felicitari participantilor la aceasta sesiune pentru efortul depus ( cea mai buna grupa la proba teoretica) si succes in activitatea viitoare de zbor cu parapanta.

Valentin Popa
Examinator AZLR

 

Examinare ordinara, clasa parapanta, Cluj Napoca

Stimati  colegi,

in perioada 11-12 Iunie 2016 se va organiza in zona de zbor de la Cluj Napoca - Dealul Dezmir  o sesiune de examinare ordinara in vederea eliberarii/ reinoirii  licentelor de pilot clasa parapanta, sesiune programata in calendarul de examinari al AZLR pe anul 2016.

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si  Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la  desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii pot anunta participarea conform procedurilor AZLR, cu minim 7 zile inainte prin email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Candidatii au obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, registrul zilnic, sau o copie a acestuia (daca nu sunt insotiti de instructor), carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare.

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.

Examinarea teoretica va incepe in data de 11 Iunie 2016 la ora 10.00 la sediul scolii A.S.P.A.R. de pe strada Planoarelor

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la organizatorul sesiunii  Gyorgy Robert  tel.  0726369719

Comisia de Relatii si Comunicare

Gyorgy Robert

AZLR

 

Examinare ordinara, clasa parapanta,Clopotiva

Stimati  colegi,

in acest sfarsit de saptamana, 21-22 mai 2016 se va organiza, in zona de zbor de la Copotiva  o sesiune de examinare ordinara in vederea eliberarii/ reinoirii  licentelor de pilot clasa parapanta, sesiune programata in calendarul de examinari al AZLR pe anul 2016.

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si  Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la  desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii care si-au anuntat participarea conform procedurilor AZLR, avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, registrul zilnic, sau o copie a acestuia (daca nu sunt insotiti de instructor), carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din  parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare .

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.

Examinarea teoretica va incepe in data de 21 mai 2016 la ora 10.00 la pensiunea La Doctorelu’

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la organizatorul sesiunii  Valentin Popa  tel.  0728983210

Consiliul Director

AZLR

 

Amanare sesiune ordinara de examinare piloti tandem, Brasov

Stimati colegi,

Sesiune ordinara programata la Brasov pentru perioada 15-16 Aprilie se va amana pentru perioada 16-17 Iulie 2016  din cauza numarului mic de participanti confirmati, mai putin de 5.

 

Comisia de Relatii de Comunicare

Gyorgy Robert

 

Anunt Important Operatiuni Aeriene in Zona de Frontiera a Romaniei

Stimati colegi,
In urma adresei Autoritatii Aeronautice Civile Romane nr.7640/17.03.2016 cu privire la operatiunile aeriene in spatiul aferent zonei de frontiera a Romaniei suntem in masura sa va informam urmatoarele:

Pentru a evita nerespectarea prevederilor OUG105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei, SECTIUNEA a-3-a- „ Accesul, circulatia si alte activitati ce se desfasoara in zona de frontiera si in puntele de trecere a frontierei de stat”, art.38, de catre operatorii aerieni romani care efectueaza in zonele de frontiera ale spatiului aerian al Romaniei operatiuni care nu fac parte din categoria zborurilor desfasurate pe caile aeriene alocate traficului aerian international, va aducem la cunosctinta faptul ca paragraful (1) al articolului mentionat stipuleaza ca:

(1)  „ Zborurile aeronavelor civile care executa operatiuni aeriene in spatiul aferent zonei de frontiera vor fi comunicate Inspectoratului General al Politiei de Frontiera de catre operatorii aerieni care efectueaza zborurile repsective, cu cel putin o ora inainte de decolare, cu precizarea tipului si inmatricularii aeronavei ( nu este cazul la parapanta si deltaplan) a itinerariului si a orarului de zbor”;

Mentionam faptul ca informarile privind efectuarea zborurilor in zona de frontiera pot fi transmise Inspectoratului General al Politiei de Frontiera la numarul de fax 021/3121189 sau prin posta electronica la adresa: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Rugam pe aceasta cale pilotii de aeronave ultrausoare nemotorizate care desfasoara activitati de zbor in zonele de frontiera, sa se conformeze legislatiei in domeniu.

 

Valentin Ioan Popa

Presedinte AZLR