Sesiune examinare pilot tandem clasa parapanta

Stimati  colegi,

in perioada 29-31 iulie 2016 se va organiza, la Sibiu  o sesiune de examinare in vederea obtinerii calificarii pilot tandem clasa parapanta,  sesiune de examinare ce face parte din programul de desfasurare a cursurilor specifice calificarilor cursurilor de profil organizate de AZLR.

Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007, procedurilor cursului si  Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la  desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf) participantii avand obligatia sa aiba asupra lor fisa de pregatire practica  intocmita de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, carnetul de zbor, completat corespunzator, registrul de zbor al instructorului care a efectuat pregatirea si echipamentul de zbor necesar compus din  parapanta tandem, seleta pilot + pasager, parasuta de siguranta tandem si casti ( casca integrala) pt pilot in conditii optime de utilizare.

Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen

Proba teoretica se va sustine din bibliografia, cursului, intrebarile ce se gasesc pe site si materialele teoretice predate de lectori in cadrul modulului teoretic.

Proba practica consta din evaluarea candidatilor la sol si in zbor  conform nivelului Para Pro 4 si a temelor practice ale cursului, in cadrul a sase decolari ( 3 cu spatele la voalura si 3 cu fata la voalura)  iar la minim doua dintre aceste zboruri, obligatoriu pasager va fi instructorul care a pregatit practic candidatul

Examinarea teoretica va incepe in data de 29 iulie 2016 la ora 10.00 la sediul Biroului de Licente din str. Andrei Muresanu nr. 9

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la inspectorul  examinator sef  al sesiunii  Agafiu Florian, tel.  0730707827 si Valentin Popa directorul cursului  tel.  0742045500

Aceasta sesiune se organizeaza numai pentru candidatii cursurilor de obtinere a calificarilor pilot tandem  parapante organizate de AZLR.

Valentin Popa

Director curs

 

Solicitare lectori si examinatori cursuri de instructor/ pilot de tandem clasa parapanta 2016

Newsflash

 

Stimati colegi ,

Avand in vedere solicitarile sosite din teritoriu din partea practicantilor zborului cu parapanta AZLR va incerca sa organizeze in acest an un curs de obtinere a calificarii de instructor, clasa parapanta, conform programului stabilit la AG din iarna, dar si un curs de obtinere a calificarii de pilot tandem  clasa parapanta
Aceste cursuri se doresc programe de pregatire adecvate, specific aplicate, astfel incat sa dam posibilitatea unor piloti cu experienta sa devina la randul lor instructori si  piloti de tandem bine pregatiti, in conformitate cu standardele internationale in domeniu,  ce vor putea, la randul lor sa desfasoare activitatile de zbor in conditii de siguranta si securitate, atat pentru ei cat si pentru persoanele care vor apela la servicile lor.

In baza principiului transparentei, solicitam tuturor instructorilor de aeronave ultrausoare care activeaza in domeniu, cu licenta si calificarea in termen de valabilitate, sa isi exprime disponibilitatea de a participa in calitate de lector sau examinator, astfel incat sa putem oferi participantilor cele mai bune conditii de pregatire teoretica si practica..
Ca urmare la aceste cursuri, care se vor desfasura pe module separate, in toamna acestui an, vor avea disciplinele obligatorii ( legislatie , meteo etc) plus metodologia zborului in tandem, metodologia instruirii la sol, si in zbor , metodica predarii,  pedagogie, psihologie , logica.
In cazul in care doriti sa fiti lectorul uneia din discipline sau examinator va rugam sa confirmati  acest lucru pe mailul asociatiei This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , pana la data de 15.07.2016 si sa prezentati un suport de curs pe care considerati dvs ca este necesar a fi predat cu temele principale la disciplina la care doriti sa fiti lector.
AZLR va asigura transportul , cazarea, masa celor care vor deveni lectori / examinatori, si diurna corespunzatoare numarului de ore prestat in baza unui contract civil incheiat intre parti conform legii.
Asteptam sugestiile dvs si sa va exprimati disponibilitatea de a ajuta la formarea unor noi colegi instructori si piloti de tandem.

Valentin Popa
Presedinte AZLR

AZLR

 

Rezultate sesiune de examinare ordinara Cluj Napoca Iunie 2016

Stimati colegi,conform calendarului examinarilor pe anul in curs, in week-end-ul 25-26.06. 2016 a avut loc in zona de zbor Litieni - Cluj Napoca, o sesiune ordinara de examinare organizata de AZLR in vederea eliberarii/ revalidarii/reinoirii licentei de pilot clasa parapanta.Examinatorii delegati de catre AZLR au fost Gyorgy Robert si Agafiu Florian.La aceasta sesiune s-au prezentat 18 de candidati in vederea sustinerii examenului pentru eliberarea / revalidarea/ reinorea licentei de pilot clasa parapanta, elevi ai instructorilor Szutor Zsigmond, Ferencz Istvan, Adrian Sebeni, Antoniu Balan, Ovidiu Bora.

In urma sustinerii probelor teoretice si practice in conformitate cu procesul verbal al sesiunii de examinare intocmit de catre examinatorii
delegati si inregistrat la AZLR au fost declarati admisi urmatorii:

1. Rubl Calin Robert 
2. Toma Cristian 
3. Kupsa Ferenc 
4. Heredean Gheorghe 
5. Burzo Emil 
6. Iudean Augustin 
7. Serban George
8. Kovacs Zsuzsanna 
9. Kovacs Levi 
10. Mihai Matei 
11. Ionescu Sorin Razvan 
12. Cucerzean Constantin
13. Molnar Endre
14. Francu Claudiu 
15. Cornea George Mihai

iar urmatorii candidati au fost admisi doar la examinarea teoretica:

1. Pop Maria Cristina
2. Hintea Dan Alex
3. Ladangi Arpad Csaba

 

Gyorgy Robert
Examinator AZLR

 

 

Amanare sesiune ordinara de examinare, Cluj Napoca

Stimati colegi,

avand in vedere situatia meteorologica si din acest week-end dar si din motive organizatorice, sesiunea ordinara programata la Cluj Napoca in perioada 18-19 Iunie 2016, se va amana pentru perioada 25-26 Iunie 2016.

Comisia Relatii si Comunicare

Gyorgy Robert
AZLR

 

Amanare sesiune ordinara de examinare, Cluj Napoca

Stimati colegi,

avand in vedere situatia meteorologica din acest week-end,  pentru  a evita cheltuielile nejustificate din partea celor care  doresc sa participe la examenul de sambata, sesiunea ordinara programata la Cluj Napoca in perioada 11-12 Iunie 2016, se va amana pentru perioada 18-19 Iunie 2016.

Comisia Relatii si Comunicare

Gyorgy Robert
AZLR