Solicitare lectori si examinatori cursuri de instructor/ pilot de tandem clasa parapanta 2016

Newsflash

 

Stimati colegi ,

Avand in vedere solicitarile sosite din teritoriu din partea practicantilor zborului cu parapanta AZLR va incerca sa organizeze in acest an un curs de obtinere a calificarii de instructor, clasa parapanta, conform programului stabilit la AG din iarna, dar si un curs de obtinere a calificarii de pilot tandem  clasa parapanta
Aceste cursuri se doresc programe de pregatire adecvate, specific aplicate, astfel incat sa dam posibilitatea unor piloti cu experienta sa devina la randul lor instructori si  piloti de tandem bine pregatiti, in conformitate cu standardele internationale in domeniu,  ce vor putea, la randul lor sa desfasoare activitatile de zbor in conditii de siguranta si securitate, atat pentru ei cat si pentru persoanele care vor apela la servicile lor.

In baza principiului transparentei, solicitam tuturor instructorilor de aeronave ultrausoare care activeaza in domeniu, cu licenta si calificarea in termen de valabilitate, sa isi exprime disponibilitatea de a participa in calitate de lector sau examinator, astfel incat sa putem oferi participantilor cele mai bune conditii de pregatire teoretica si practica..
Ca urmare la aceste cursuri, care se vor desfasura pe module separate, in toamna acestui an, vor avea disciplinele obligatorii ( legislatie , meteo etc) plus metodologia zborului in tandem, metodologia instruirii la sol, si in zbor , metodica predarii,  pedagogie, psihologie , logica.
In cazul in care doriti sa fiti lectorul uneia din discipline sau examinator va rugam sa confirmati  acest lucru pe mailul asociatiei This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , pana la data de 15.07.2016 si sa prezentati un suport de curs pe care considerati dvs ca este necesar a fi predat cu temele principale la disciplina la care doriti sa fiti lector.
AZLR va asigura transportul , cazarea, masa celor care vor deveni lectori / examinatori, si diurna corespunzatoare numarului de ore prestat in baza unui contract civil incheiat intre parti conform legii.
Asteptam sugestiile dvs si sa va exprimati disponibilitatea de a ajuta la formarea unor noi colegi instructori si piloti de tandem.

Valentin Popa
Presedinte AZLR

AZLR

 

Rezultate sesiune de examinare ordinara Cluj Napoca Iunie 2016

Stimati colegi,conform calendarului examinarilor pe anul in curs, in week-end-ul 25-26.06. 2016 a avut loc in zona de zbor Litieni - Cluj Napoca, o sesiune ordinara de examinare organizata de AZLR in vederea eliberarii/ revalidarii/reinoirii licentei de pilot clasa parapanta.Examinatorii delegati de catre AZLR au fost Gyorgy Robert si Agafiu Florian.La aceasta sesiune s-au prezentat 18 de candidati in vederea sustinerii examenului pentru eliberarea / revalidarea/ reinorea licentei de pilot clasa parapanta, elevi ai instructorilor Szutor Zsigmond, Ferencz Istvan, Adrian Sebeni, Antoniu Balan, Ovidiu Bora.

In urma sustinerii probelor teoretice si practice in conformitate cu procesul verbal al sesiunii de examinare intocmit de catre examinatorii
delegati si inregistrat la AZLR au fost declarati admisi urmatorii:

1. Rubl Calin Robert 
2. Toma Cristian 
3. Kupsa Ferenc 
4. Heredean Gheorghe 
5. Burzo Emil 
6. Iudean Augustin 
7. Serban George
8. Kovacs Zsuzsanna 
9. Kovacs Levi 
10. Mihai Matei 
11. Ionescu Sorin Razvan 
12. Cucerzean Constantin
13. Molnar Endre
14. Francu Claudiu 
15. Cornea George Mihai

iar urmatorii candidati au fost admisi doar la examinarea teoretica:

1. Pop Maria Cristina
2. Hintea Dan Alex
3. Ladangi Arpad Csaba

 

Gyorgy Robert
Examinator AZLR

 

 

Amanare sesiune ordinara de examinare, Cluj Napoca

Stimati colegi,

avand in vedere situatia meteorologica si din acest week-end dar si din motive organizatorice, sesiunea ordinara programata la Cluj Napoca in perioada 18-19 Iunie 2016, se va amana pentru perioada 25-26 Iunie 2016.

Comisia Relatii si Comunicare

Gyorgy Robert
AZLR

 

Amanare sesiune ordinara de examinare, Cluj Napoca

Stimati colegi,

avand in vedere situatia meteorologica din acest week-end,  pentru  a evita cheltuielile nejustificate din partea celor care  doresc sa participe la examenul de sambata, sesiunea ordinara programata la Cluj Napoca in perioada 11-12 Iunie 2016, se va amana pentru perioada 18-19 Iunie 2016.

Comisia Relatii si Comunicare

Gyorgy Robert
AZLR

 

Rezultate sesiune de examinare ordinara Clopotiva mai 2016

Stimati colegi,
conform calendarului examinarilor pe anul in curs, in week-end-ul 21-22.05. 2016 a avut loc in zona de zbor Clopotiva -Hateg, o sesiune ordinara de examinare organizata de AZLR in vederea eliberarii/ revalidarii/reinoirii licentei de pilot/tandem/instructor clasa parapanta.
Examinatorii delegati de catre AZLR au fost George Cotet si Valentin Popa.

La aceasta sesiune s-au prezentat 36 de candidati in vederea sustinerii examenului pentru eliberarea / revalidarea/ reinorea licentei de pilot/instructor clasa parapanta, elevi ai instructorilor Dan Toterman, Ferencz Istvan, Marius Duta, Albert Malaxa, Catalin Dragu, Tutunea Cristian si Balan Antoniu.

In urma sustinerii probelor teoretice si practice in conformitate cu procesul verbal al sesiunii de examinare intocmit de catre examinatorii delegati si inregistrat la AZLR au fost declarati admisi urmatorii:

1. Ionescu Virgil Marian 
2. Lupan Mihaita 
3. Ionescu Manuel Adrian 
4. Ivan Lucian Sebastian 
5. Petconi Ana Otilia 
6. Secrieru Mihai 
7. Iorga Mircea 
8. Morosanu Gabriel 
9. Rusu Darius Alexandru 
10. Herbei Marius Alexndru 
11. Ionita Daniel 
12. Calaretu Ionut 
13. Codreanu Nicolae 
14. Rob Andrei Marcel 
15. Idita Alexandra Renata 
16. Notar Emil 
17.Veress Stefan Arpad
18. Micutaru Victor Vlad
19. Lupu Nicolae
20. Hanganu Florin
21. Postu Draganuta
22. Draica Remus
23. Nicolae Viorel
24. Golea Marian Ionut
25. Harfas Alexandru 
26. Svistea Raul Ovidiu
27. Neagu Ionut Doru
28. Balan Antoniu Cristian
29. Tismanaru Cezar
30. Cojanu Alexandru
31. Bucur Marius Laurentiu
32. Soarece Laurentiu
33. Jarca Dragos

Felicitari instructorilor care i-au pregatit, si care au intocmit cu profesionalism, conform procedurilor documentele corespunzatoare ( registru de zbor, fisa de pregatire si carnete de zbor), felicitari participantilor la aceasta sesiune pentru efortul depus ( cea mai buna grupa la proba teoretica) si succes in activitatea viitoare de zbor cu parapanta.

Valentin Popa
Examinator AZLR