Locatie desfasurare AG AZLR 2017

Stimati colegi,

Adunarea Generala a AZLR, programata in data de 08 aprilie 2017 se va desfasura incepand cu ora 10.00 la Facultatea de Stinte din Sibiu, str. Ion Ratiu nr.5-7, sala A18 ( locatia unde s-au desfasurat ultimele doua module de pregatire teoretica din cadrul programului de pregatire al pilotilor de tandem si instructorilor).

Avand in vedere problematica ordinii de zi, ce implica viitoare propuneri de modificari legislative dar si activitatea desfasurata de AZLR pana acum, in numele, sub supravegherea, controlul si responsabilitatea AACR, vom avea ca invitat un reprezentant al autoritatii, iar pentru problemele legate de latura sportiva aeronautica, speram un reprezentant al FAR.

In cazul in care, conform reglementarilor asociatiei, nu se va intruni cvorumul necesar desfasurarii acestei intalniri anuale  ( numar redus de confirmari pe adresa de mail a asociatiei), aceasta se va reprograma conform statutului.

 

Consiliul Director

AZLR

 

Convocare Adunare Generala AZLR pe anul 2017

Stimati colegi,
in conformitate cu statutul si Regulamentul de Ordine Interioara al AZLR, si in urma hotararilor Consiliului Director, Adunarea Generala, se va desfasura in in data de 08 aprilie 2017 la Sibiu, cu incepere de la ora 10.00, la sediul Biroului de Licente a AZLR din str. Andrei Muresanu nr. 9 ( in functie de numarul de participanti care vor confirma prezenta, in cazul in care vom depasi numarul permis de aceasta locatie , vom anunta in timp util noua locatie)

Ordinea de zi a AG cuprinde urmatoarele puncte:

1. Stabilirea cvorumului AG si inregistrarea mandatelor delegatilor.
2. Aprobarea ordinii de zi si introducerea de noi puncte pe ordinea de zi daca este cazul
3. Raportul de activitate secretarului si al presedintilor de comisii din cadrul AZLR pt anul 2016 (acestea este obligatoriu sa fie trimise electronic sau postal pe adresele de corespondenta ale AZLR pana la data de 25.03.2017 pentru a fi inregistrate corespunzator). 
4. Raportul de activitate ale inspectorului sef insarcinat cu examinarile personalului aeronautic navigant pentru anul 2016
5.Raportul de activitate al presedintelui AZLR pt anul 2016
6. Raportul financiar si bilantul pentru anul 2016
7. Informare cu privire la anchetele evenimentelor de zbor, desfasurate si/sau 
finalizate / aflate in cercetare la AZLR .
8. Analiza situatiei reale din teritoriu si discutii pentru solutii si mod de actiune 
in perioada urmatoare.
9. Discutii, dezbateri pe marginea ROI, statut AZLR, modificari necesare in anexe.
10. Noul sistem Safe Para, analiza si dezbateri
11. Aprobarea noului set de intrebari teoretice si a modificarilor din procedura de examinare
12. Proiectul de modificare a legislatiei ( OM630/2007) in confomitate cu legislatia internationala ( se vor aduce modificari proiectului OM630/2007 depus in urma cu doi ani la AACR)
13. Planul de activitate pentru 2017,( examinari ordinare, cursuri de calificare etc) si proiectul de buget pentru 2017
14. Alegerea Consiliului Director al AZLR ( presedinte, vicepresedinte, secretar)
15. Alegerea presedintilor de comisii de specialitate din cadrul AZLR si a 
inspectorilor sefi pe departamente ( legislatie, siguranta si securitatea zborului, teorie si pregatire, sport, comunicare, examinatorul sef si a cenzorilor)
16. Calendarul competional pentru anul 2017 si modul de constituire a echipei nationale
17.Diverse
Adunarea Generala a AZLR se va desfasura in conformitate cu prevederile statutare si ale ROI, drept de vot avand membrii activi cu cotizatia platita pt anul 2016 pana la data de 15.02.2017. In vederea pregatirii si organizarii corespunzatoare, avand in vedere numarul membrilor, va rugam sa confirmati participarea pana in data de 31.03.2017 pe adresa electronica This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Propunerile pentru candidatura la o functie de conducere in cadrul comisilor de specialitate sau CD al AZLR se fac din randurile membrilor activi cu cotizatia platita la zi, si este necesar sa cuprinda, o cerere de intentie, un curriculum vitae ( solicitarea AACR) si un plan de activitate/ management, propus spre a fi realizat pe durata mandatului solicitat. Persoanele ce vor fi alese vor semna un angajament de asumare a responsabilitatii pentru functia si postul pentru care au fost alese. ( solicitarea AACR)
Acestea se primesc, electronic pe adresa This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , sau, postal, la adresa AZLR, Sibiu, str. Tipografilor nr 18, ap.1, cod 550164, pana la data de 25.03.2017, inclusiv. Candidatii care au trimis cererea de intentie vor completa pana la data mentionata dosarul de candidatura cu documentele care lipsesc.
Conform hotararii AG 2016, vor avea drept de vot membrii activi care vor fi prezenti la sedinta.
In cazul in care cvorumul AG nu se va realiza, urmatoarea sedinta a AG va fi convocata conform statutului AZLR.

 

Cu stima,
Valentin Ioan Popa
Presedinte AZLR

 

Sustinere activitate sportiva pe anul 2017

Avand in vedere slaba implicare a statului roman prin federatia de profil, la fel ca  in anii precedenti si  anul acesta  AZLR, desi nu are ca obiectiv principal activitatea aeronautica sportiva, va sustine si promova  activitatea sportiva de zbor cu aeronave ultrausoare nemotorizate.

In cadrul acestui proiect s-au  platit din bugetul asociatiei, cotizatiile  FAR  (Federatia Aeronautica Romana) si FAI ( Federatia Aeronautica Internationala) in cuantum de 140 lei /an/persoana, pentru sportivii clasati pe primele cinci locuri ale  clasamentului international  la finalul anului 2016, pe cele doua discipline cross- country si accuracy landing la clasa parapanta.

Acestia sunt urmatorii:

 1. Cross-country
  1. 1. Tudor Dorobantu
  2. 2. Dana Kelemen
  3. 3. Valeriu Jurca
  4. 4. Romulus Diaconescu
  5. 5. Iamina Ilea

 1. Accuracy landing
  1. 1. George Cotet
  2. 2. Florian Agafiu
  3. 3. Istvan Sarig
  4. Gyula Perjessy
  5. 5. Pavel Rancz

Aceasta lista a fost trimisa si Federatiei Aeronautice Romane, astfel ca, este obligatia celor nominalizati sa contacteze acest for, pentru a intra in posesia documentelor aferente.

Pe intreg parcursul anului competional 2017, AZLR va sustine ca si in anii precedenti si  alte activitati organizate si desfasurate in plan sportiv atat intern cat si international de catre membrii sai cotizanti.

Astfel  si in 2017se vor aloca 50 % din totalul cotizatilor de membru incasate, pentru sustinerea organizarii de competitii, sustinerea sportivilor care participa la competitii internationale ( cei care au avut rezultate notabile in anul precedent) si premierea celor mai buni la finele anului competitional, obiectivul final al acestor demersuri fiind cresterea interesului  pentru practicarea disciplinelor sportive la clasele parapanta,  a  cresterii nivelului de pregatire sportiva si a imbunatatirii imaginii tarii noastre in plan international ca destinatie posibila pentru zborul competitional, precum si clasarea  in pozitii cat mai avansate in clasamentele FAI pe cele doua discipline.

 

 

 

Valentin Ioan Popa

Presedinte AZLR

 

Examinare extraordinara, clasa parapanta, Brasov - Bunloc

Stimati colegi,
in perioada, 11-12 Februarie 2017 se va organiza, la Bunloc - localitatea Brasov o sesiune de examinare extraordinara in vederea eliberarii/ reinoirii licentelor de pilot clasa parapanta.
Examinarile se vor desfasura conform OM 630/2007 si Anexa 5 din procedurile AZLR cu privire la desfasurarea examinarilor pentru clasa parapanta (http://www.azlr.ro/doc/azlr/Decizii/decizia19.pdf), candidatii care vor anunta participarea conform procedurilor AZLR, avand obligatia sa aiba asupra lor dosarul de eliberare intocmit de un instructor cu licenta in termen de valabilitate, taxa de licenta platita, registrul zilnic, sau o copie a acestuia (daca nu sunt insotiti de instructor), carnetul de zbor, completat corespunzator si echipamentul de zbor necesar compus din parapanta conforma nivelului de licenta/ calificare solicitat, seleta, parasuta de siguranta si casca in conditii optime de utilizare . 
Candidatii care nu indeplinesc aceste conditii nu pot intra in examen.
Va rugam sa va anuntati intentia de participare pe mailul asociatiei This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it pana cel tarziu in data de 10.02.2017.

Locatia aleasa pentru examinarea teoretica este: Telescaun Bunloc ora 09:00 

Informatii suplimentare cu privire la programul complet de desfasurare al examinarii gasiti la Gyorgy Robert - 0726369719 sau Ferencz Istvan - 0722285516

 


Comisia de Relatii si Comunicare 
Gyorgy Robert

 

Sedinta Comitetutului Tehnic de Siguranta CTS

Stimati colegi,
In data de 11.01.2017 a avut loc la sediul AACR prima sedinta din cadrul Comitetului Tehnic de Siguranta, (CTS), organism ce face parte din Programul National de Siguranta in Aviatia Civila, proiect ce se afla in stransa legatura cu Planul European de Siguranta (EPAS). 
Din Comitetul Tehnic de Siguranta, (CTS) fac parte reprezentanti ai autoritatilor statului, Ministerul Transporturilor, AACR, Romatsa, Aeroclubul Romaniei, reprezentanti ai aerodromurilor, ai operatorilor aerieni certificati, si pentru prima data reprezentanti ai domeniului aeronavelor ultrausoare nemotorizate, respectiv AZLR. 
Introducerea AZLR, a avut loc in contextul cresterii mari a activitatilor de zbor pe acest domeniu si al afectarii indicatorilor de performanta stabiliti de programele nationale cu privire la siguranta zborului, pentru AUN.
Principalele obiective ale Comitetul Tehnic de Siguranta, (CTS) sunt:
- actualizarea documentelor aferente implementării PNSAC, respectiv analiza GAP, Calendarul de implementare PNSAC, Politica de siguranță, Politica de impunere;
- Elaborarea Planului Național de Siguranță (PNS).

AZLR va fi reprezentata la nivel de Comitet Tehnic de Siguranta, (CTS) de catre presedinte, iar la nivelul grupurilor de lucru, de specialisti din cadrul asociatiei ce vor fi delegati in functie de problematica vizata, respectiv, siguranta zborului, pregatirea personalului etc.
Consideram ca este un pas important in activitatea de zbor cu aeronave ultruasoare nemotorizate din Romania, cooptarea in aceste foruri, ale unor reprezentati ai practicantilor zborului cu parapanta, o recunoastere a muncii depuse in ultimii ani, si speram sa reusim in demersul nostru de a pastra o cat mai mare libertate de miscare a zborului in concordanta cu politicile nationale si europene in privinta sigurantei pe acest domeniu.

 

Consiliul Director

AZLR